mandag 16. mai 2011

Magnus Midtbø feirer nordisk med en ny 8B-bulder

Søndag gikk Magnus Midtbø en ny buldrekombo i Gloppedalen som gir en av de hardeste bulderne i Rogaland. Kombinasjonen av en sittstart gradert 8A og en 7C ble gått for første gang, og foreslått grad er 8B, står det på buldreinfo.com. Det er siddisbuldrerne fine og godt oppdaterte hjemmeside over alle steinene som det klatres på i steinfylket Rogaland.

Her er en You tube-video som viser deler av bulderen, mens den Magnus gikk har en sitt-start og topper ut i en annen bulder.

Lagt inn torsdag: Her er en video av bestigningen.
Dermed fikk Magnus en effektiv helg med nordisk mesterskap som oppvarming lørdag. Det ligger kanskje også en viss forventning til om han prøver på ruten Fryktelig i tvil, norges første sportsrute gradert 8c. Magnus har varslet at han vil prøve den, og Bratte Rogalands Venner varslet sist uke at de ville gi en dusør på 5000 kroner til den første som kan dokumentere en bestigning av den.

Magnus skriver på bloggen sin mandag om bulderen og at det ikke blir noe forsøk på Fryktelig i tvil på grunn av regnet.

Gloppedalen er en av flere fine buldreområder i Sør-Rogaland, og er i turistsammenheng kjent for å ha europas største steinur. Det borger for mye buldring.

Jeg tror ikke det er andre buldre på denne graden i fylket, men det mangler ikke på mye hard buldring og harde buldrere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar