mandag 17. oktober 2011

Daniel Andrada gikk ny 8b+ i Hunnedalen

Den spanske superklatreren besøkte Stavanger for å holde et foredrag, og fikk gått et av prosjektene i Hunnedalen. Det ble gradert 8b+ og har fått navnet Pure Dynamita. Jeg tror den går på noen av de store steinene i dalen. Det er en lang dal, og med flere kjente klatrefelt høyt opp på fjellet som Planet Ø (med fryktelig i tvil), Foten og Auto 2000-veggen for de som er halvkjent med området.

Dette skjedde for en uke siden, men takket væ're BRVs fine facebookoppdatering og henvisning til bloggen til Andrada, så kan det nå deles med omverdenen. Han skriver at ruten er kort og buldrede. Han gikk den ikke første dag, men var sliten etter å ha gått ruter i Monsterveggen, og buldret litt hardt i Gloppedalen dagen før. Men da han kom tilbake etter noen dager med foredragn fikk han gått den.
Da hadde han i mellomtiden blant annet vært i Flatanger med Magnus Midtbø og Runar Carlsen, og hvis jeg forstår ham rett boltet opp en 8c som han skal gå når den blir tørr. For han varsler at han kommer tiltbake til Norge, når det er sommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar