søndag 16. oktober 2011

Svensker opp El Cap

Hanna Mellin og Hanna-Kajsa Fernström har klatret The Nose teknisk, og om det ikke er en verdensbegivenhet så skriver Mellin alltid fint om slike turer på bloggen sin. Hanna M har forsåvidt gjort nesa før på en endagsbestigning med Petter Restorp.

Petter og Stefan Wulf ser ut til å være på vei opp har prøvd friruten El Corazon, og det er noen bilder av dem på fotobloggen El Cap-report. De er noe spesielt som skjer når en slik fototjeneste gjør det mulig å følge en spennende friklatretur med mer eller mindre daglige bilder. Før kunne man snu og feile i all stillhet, nå løftes alle forsøk fram på den bloggen og deretter videreformidles på denne bloggen. Det er mest det fenomenet som gjør at jeg skriver om det. For på en så vanskelig rute som El Corazon er det ikke gitt at man lykkes, enten det er vanskelighetene, varme temperaturer eller regn som griper inn i klatringen. Lykke til ihvertfall.

El Corazon er en av Huber-brødrene fribestigninger på El Cap, og ble gått i 2000 med graden 9-. Den er en kombinasjon av flere ruter som starter med den kjente Salathé.

Oppdatert: Her er bloggen til Petter om forsøket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar