onsdag 5. oktober 2011

Martin Skaar Olslund forklarer hvorfor han fjernet boltene på Electric Avenue

I dette innlegget som ligger på hjemmesiden til Bohuslän klatreklubb.

Her er den første omtalen av boltefjerningen av den fineste linja i Sverige.

Her er reaksjonene til Bohusklubben i den første runden.

Her er en tråd på 8a.nu (hvis lenken er korrekt, det er litt trøblete med 8a.nu) hvor førstebestiger Henrik Bolander kommenterer saken, og det er en lengre diskusjon om fjerningen og om ruta bør være boltet eller naturlig sikret

6 kommentarer:

 1. lenken funker dårlig. anbefaler å trykke på den så du kommer til svensk 8a, deretter høyreklikke på den lenken du ønsker å bruke og velg "copy link address".
  lenken du ville ha var antakelig denne.

  SvarSlett
 2. Takk, da lærte jeg noe nytt i dag også.

  SvarSlett
 3. Som Bohuslän Klatreklubb påpeker, men som har vært ganske sammenblandet i debatten på 8a.nu og fraværende i responsen fra Skaar Olslund: dette handler vel ikke om hvor vidt Electric Avenue skal være boltet eller ikke, men hvor vidt det er i orden at klatrere kapper bolter etter eget forgodtbefinnende.

  At Skaar Olslund mener EA bør være en ren tradlinje er en helt legitim mening, men det betyr over hodet ikke det samme som at han da står fritt til å ta ned boltene på den uten å spørre verken førstebestiger eller den lokale klatreklubben.

  Det blir like frekt og egoistisk som om jeg skulle finne på å smelle opp et par bolter i krukset på for eksempel Slimline fordi jeg synes den var for hard å sikre naturlig og heller burde være en bolterute.

  Ikke minst som gjester i vårt kjære naboland burde vi vise litt mer respekt og høflighet enn dette, kappingen til Martin bærer preg av ren fjortis-virksomhet.

  SvarSlett
 4. Ryddet han opp etter seg da? Dvs banket inn / dro ut boltene og fylte med sand og lim.

  SvarSlett