onsdag 5. oktober 2011

Kult bilde av Petter Restorp og Stefan Wulf som friklatrer på Zodiak i Yosemite

De to svenske fristøterne Petter Restorp og Stefan Wulf  er her avbildet mens de forsøker å friklatre Zodiak på El Capitan. Dette er en original blogg fra en fotograf som tar bilder fra bakken av klatrere på den 900 meter høye veggen El Cap med en hestestor telelinse. Foreløpig tyder beskrivelsen på bloggen til Hanna Mellin på at det er et krevende prosjekt, selv for to av de beste i Skandinavia på dette området.

Zodiak er en av de vanskeligste frirutene på El Cap, og ble gått i fri på grad 9 av de tyske superklatrebrødrene Thomas og Alexander Huber i 2003. (De var en av Huber-brødrene som mente at han kunne kompensere for manglende rissteknikk med å være en av verdens beste friklatrere på 90-tallet (I got power to waste").

Stefan og Petter er forøvrig de eneste skandinavene som har klatret El Capitan i fri, som jeg vet om. De har gått Golden Gate (9-) og Freerider (8/8+). Og de har gått noen av de hardeste (Petter) eller minst sikrede (Stefan) naturlig sikrede rutene i Bohuslen. Petter gjorde også en av de hardeste bestigningene i første forsøk av en naturlig sikret rute på grad 9-/9 i Indian Creek i vinter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar