søndag 23. oktober 2011

Her er juniorene som vant NM, og hvor det gror best


Jakob Heber Norum fra Oslo vant som ventet klassen for yngre juniorer.
Det gjorde også Martine Limstrand for jentene, og hun var den eneste som toppet noen av finalerutene.
I eldre juniorer var det Tarjei Hamre som vant et halvt tak foran Endre Sandø Evensen.

Og i eldre juniorer kvinner ble det superfinale som Emilie Kvamme Fjeldstad fra Bergen vant foran Bibiane Dahle Næss fra Lillehammer.

Felles for de to eldste juniorklassene er at det ikke kom noen til finalen fra landets klart største klatreby. (Og siden Tina Johnsen Hafsaas var skadet).
I yngre juniorer kom i tillegg til Jakob også Thilo Schröter fra Oslo på tredjeplass, og det var jo bra med tanke på at han brakk skulderen under en isklatreulykke på Rjukan i vinter. Hos de yngste jentene var det heller ingen fra Oslo.

Med tanke på at to av Europas beste juniorklatrere ,kommer fra Oslo, så skal man ikke generalisere for mye. Men det er jo litt pussig at det er så få som kommer til finalene fra det klart største klatremiljøet i Norge, som jo Oslo er.

Her er en oversikt over klubbene med flest juniorfinalister:
Trondeim 7
Bergen 7 (men dette kan nok også skyldes litt høy deltakelse på hjemmebane)
Gjøvik 3
Kolsås 2

Jeg vet ikke om dette skyldes mangel på juniorklatrere i Oslo, eller om klubbene og sentrene ikke klarer å få så mange til å satse eller til å bli interessert i konkurranser. Og det er en ærlig sak. Men det ser ut til at de klubbene som samler miljøet mer, og kanskje brenner mer for dette, lykkes bedre med å få med seg flere unge klatrere inn i konkurransehelvete.

Trøsten for Oslo-miljøet får være at tre av de fire første plassene i herrer senuior bor i byen.

1 kommentar:

  1. Først takk for en flott blogg. Spennende artikkel om rekruttering. Etter å ha fulgt norgecuper og nm de siste to årene er dette en spennede debatt som man dessverre ser lite til. Jeg oppfatter det som faktum at organsiasjonen vokser og at man har noen som gjør gode prestasjoner blokkerer for den litt selvransakende diskusjonen om rekruttering og frafall. la meg ta ett eksempel : I 2009 var det NM i gjøvik. Kun 5 av seniorene (damer + herrer)som deltok der deltok i Bergen. Ingen eldre junior gutter i 2009 var med i NM 2011. Så er det litt lyspunkt i yngre junior, men bekymringen rundt der vi har frafall er ikke på dagsorden. Så jeg likte din anspoing til en debatt rundt temaet, men lurer på om det opptar mange flere.

    SvarSlett