onsdag 4. september 2024

Skotske superklatrere med ny rute på Stetind


Skotske Dave MacLeod melder på instagram at han har gått en ny rute på Stetinds sørvestvegg sammen med Calum Muskett, og har i en instagrampost gradert den E5 på en taulengde og det innebærer nok en grad rundt 7+/8- til 8- eller opp mot 8 med det litt kryptiske engelske systemet. De har ikke gitt mer info om lengde og linje. Men dette vel grunn til å tro at det er på den store veggen mellom de etablerte klassikerne Sydpillaren og Vestveggen/Vestveggen. I dette området er det mange mulige linjer og noen ruter som Guldfisken, og blant annet ble det gått en ny linje der i fjor av Joda Dolmanns og Andreas Widlund på grad 7

MacLeod lover å komme tilbake med mer info etter å ha sovet og drikket litt te og sånt. 

Dave har i mange år blitt regnet som en av de bedre allroundklatrerne i verden med sterke prestasjoner, og han har blant annet gått første fribestigning av Disco 2000 på Blåmannen (grad 9-/9), Bongo Bar (9-) og sportsruta Center Court (grad 8b+) i Ersfjorden på Kvaløya. Takket være innspill fra leser (se kommentar) ble denne omtalen litt mer presis. 


1 kommentar:

  1. Første fribestigning av både Disco 2000 og Bongo Bar (9- eller E8 6c). Center court (8b/8b+) er forøvrig bare en innstegsvariant til Eirik Birkelund Olsens Piercing.

    SvarSlett