søndag 19. september 2021

Syv av åtte norgescup-vinnere i ledklatring fra Oslo klubber

Kolsås og Oslo klatreklubb tok syv av åtte førsteplasser i sesongen første norgescup i led i Tromsø. Bare Ørjan Rødland Vaage fra Haugaland klatrelag brøt hovedstadklubbenes dominerende stilling. Isak Ripman fra Tromsø klatreklubb vant paraklassen for herrer, som også ble arrangert i helgen. 

Klatrerne som representerte Oslo-klubbene var i de fleste klassene et hakk hvassere enn konkurrentene fra de andre klubbene. Tre utøvere imponerte med å toppe ut sine ruter: Per Ravlo Caspersen kom til topps i junior klasse A, 16-17 åringene, og Ørjan Rødland Vaage gjorde det samme i juniorklassen 18-19 åringene, en rute som ble anslått å være 9- eller hardere. Sverre Stensland Blixt gjorde det samme i yngre junior, i en rute som jeg tror ble anslått til å være 8/8+. 

Nå var ikke alle vinnerne fysisk sett fra Oslo, Edel Lemvik som vant ungdom klasse A er fra Jæren selv om hun nå klatrer for Kolsås og går toppidrett på Wang i Oslo sammen med blant annet de tre første i den samme herreklassen. 

Her er resultatene

All ære til Tromsø så som ut til å arrangere en bra norgescup, med fine ruter som skilte bra fra ruteskruerne Patrick Pedersen og Thilo Schröter og streaming som gjorde det mulig å følge fra alle interesserte. 

Noen av klassene, særlig i seniorklassene, var preget av at det var få klatrere ut over de beste juniorene som hadde tatt turen til Tromsø. Slik er det gjerne i enkelte konkurranser, og kanskje at det har gått kort tid siden Buldre-NM gjorde kanskje sitt til at det var litt tidlig for enkelte. 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar