søndag 19. september 2021

Stian Christophersen førstebestiger 9a "Reisen til Ixtalan" på Hvarnes

Stian Christophersen imponerer enda en gang med søndagens førstebestigning på Hvarnes, Reisen til Ixtralan" som har fått graden 9a. Ruta har lenge vært et av de voksne prosjektene i den bratte hovedveggen, og det måtte en voksen klatrer til (Stian er 37 år og tobarnsfar) for å gå linja rett opp veggen som møter ruta Ouish som travereser mer inn. Stian har for endel år siden gått den hardeste ruta på veggen til nå, Shantaram, med grad 8c, som ligger på det samme området. 

Ruta starter med en 7+ rute, før det kommer et hardt crux på rundt 8A+ bulder i 10-12 flytt inn i en 8c-rute, og så avslutter den med traversen til ruta Ouish forlengelse. Ruta kan også forlenges med ruta Ouish finale, som Christer Raugland gikk tidligere i år, men Stian tror ikke dette påvirker graden. 

Dette er den tredje ruta gradert 9a på Østlandet/Sør for Hell og Flatanger, med Agnes Buen i Sørkedalen gått av Thilo Schröter for et par år siden og Erik Grandelius Fuglesang på Bergflødt gått i fjor. 

Stian har også et NM i buldring og vel også pallplasser i led-NM senest for et par år siden, samt diverse internasjonale taukonkurranser da han drev med slikt. Han står også bak den internasjonale boksuksessen Klatrebibelen sammen med klatremakker helt fra oppveksten, Martin Mobråten, , som er lansert i flere land. De er også i ferd med å få ut artikkelsamlingen/tidsskriftet i kjølvannet av Klatrebibelen, som for denne utgaven skal hete Mono. Blir spennende å følge. 



 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar