søndag 10. desember 2023

Tina Johnsen Hafsaas leder 8c+ i Red River Gorge

 


Tina ledet Pure Imagination (grad 8c+) i Red River Gorge for et par dager siden, melder hun på instagram. Dette er pers for Tina, som har gått to 8c ruter tidligere, da hun gikk Nordic Plumber og Nordic Flower i Flatanger i 2020. 

Hun er også tredje norske kvinne som har gått graden etter at Hannah Midtbøe gikk graden for 11 år siden i Santa Linya og Andrine Skilbrei i våres.

Det er også utrolig imponerende at hun perser på en ny grad etter å ha vært gjennom en alvorlig skade da hamstring mer eller mindre røk under VM i Moskva, som har gjort det vanskelig å komme tilbake på toppnivå i innendørs konkurranseklatring. Det siste året har hun gradvis kunne klatre hardere, med grad 8b ifjor høst, og grad 8b+ i Arco i våres. I høst gikk hun Vestlandsfanden (grad 9) på Damtjern som første kvinne, en notorisk krimpete rute med lange flytt som ikke favoriserer Tina i noen som helst grad. Så formen var uten tvil god før en høsttur til den flotte sandsteinen sørøst i USA. 

Tina har vært Norges klart mest meritterte konkurranseklatrer det siste tiåret, med 4. plass i verdenscupen som beste prestasjon tross alvorlige skader over flere år. 

Nivået i Norden har blitt høyt de siste årene. Dette er de jeg kommer på i forbifarten. 

- Matilda Søderlune har gått 9a

- Anna Liina Laitinen har gått 9a

- Hannah Midtbøe, Andrine Skilbrei og Tina Johnsen Hafsaas har gått 8c+. 

- Maria Davies Sandbu har også gått tre ruter grad 8c. Mari Augusta Salvesen ledet 8c på trad i ørkenen i Utah i slutten av november, et horisontalt riss ut en stor hule/tunnel. 





 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar